Venger pred meč protiv Čekićara

Na današnjoj konferenciji za novinare Venger je odgovarao na pitanja novinara o predstojećem meču protiv Vest Hema:

Na sledećih pet mečeva četiri puta gostujemo

[Rešenje je da] fokusiramo se na sledeći meč i oslonimo na pouzdanje koje smo ponovo izgradili pobedom nad Bornmautom. Verujem u snagu koju smo pokazali daleko od kuće, i da [možemo] računati na ubeđenje da možemo da dobro odigramo apsolutno svuda.

O prošlosezonskom remiju 3:3 sa Vest Hemom

Sećam se toga, jer smo vodili 2:0 i plovili smo i igrali dobro, a odjednom je bilo 2:2 neposredno pred poluvreme. Primili smo dva gola, nakon toga smo gubili 3:2 odmah nakon poluvremena i mislim da je Kosjelni izjednačio na 3:3. To je bila važna utakmica za nas u tom delu sezone i mi smo izašli iz nje razočarani, jer smo vodili 2:0 – kada očekujete da pobede. Primili smo dva jeftina gol tog dana, a u stvari je Kerol bio taj koji je postigao dva dobra gola.

O imenovanju Gareta Sautgejta za selektora Engleske

To nije iznenadilo ni vas ni mene.

O tome da li FA ikada razgovarala sa njim

Uvek razgovaram sa FA, jer sam dugo vremena u engleskom fudbalu, tako da kada ima potrebe, da, ponekad me kontaktiraju.

O tome da li je ikada bilo nagoveštaja o mestu selektora Engleske

Vidite, moram da čuvam poverljivost svojih razgovra sa FA.

O igranju po prvi put na Olimpijskom stadionu

Ranije, smo znali tačno šta nas očekuje protiv Vest Hema. Više sam voleo prvu verziju Vest Hemovog stadiona, kada je bio veoma tesan. Kada su sagradili novu tribinu razdaljina se povećala i to je verovatno napravilo prvi zastrašujući stadion koji sam znao. To je podsećalo kao kada smo se mi preselili na Emirate. Osećate se pomalo kao da igrate na neutralnom terenu tokom nekog vremena. Nakon toga, najbolji način da se pripremimo je da se fokusiramo na ono što radimo i to na vrlo ubedljiv način.

O snazi Vest Hema

Kada analizirate Vest Hem, oni imaju vrlo jak sastav. Imaju vrhunske igrače, koje su nedavno sakupili. Imali su težak start sezone, ali nedavno su podigli svoj kvalitet i dobro su odigrali protiv Totenhema i M. Junajteda. Imali su težak raspored uopšte, pa će ovo biti veoma čvrst i naporan meč.

O tome da li ima saoseća sa Slavenom Bilićem

Imam simpatije za svakog menadžera, jer znam kroz šta će proći uvek kada nema očekivane rezultate. Mislim da je tamo uradio vrlo dobar posao i da je izgradio veoma jak tim. Siguran sam da će raditi na duge staze.