Venger ne traži zamenu Kazorli

Arsen Venger neće tražiti zamenu povređenom Santiju Kazorli u toku zimskog prelaznog roka. Španski vezista će odsustvovati s terena naredna tri meseca, zbog operacije članka. On zbog te povrede nije igrao od pobede nad Ludogorecom 19. oktobra.

Uprkos činjenici da je jedan od vezista koje je imao na raspolaganju prošle sezone – Džek Vilšir, sada na pozajmici, Venger kaže da ima dovoljno poverenja u trenutni kadar, i da neće tražiti pojačanja.

U sredini terena imamo mnogo igrača, ali to je samo jedan od dva razloga. Pored toga što imamo kvalitetne igrače, u januaru ćete teško naći novog Kazorlu sve i da pokušate. Ne sviđa mi se ova situacija jer kada igrač bude podvrgnut operaciji, niko ne može sa sigurnošću da kaže kada će ponovo igrati.

Uvek se iz sve snage trudim da izbegnem operacije svojih igrača ako mogu. One stvaraju nemiricu u igraču, pa posle duga rehabilitacija… Na žalost, u ovom slučaju, došli smo do zaključka da nema drugog rešenja. Sada mi kažu da će on odustvovati 2 – 3 meseca. Santi očajnički želi da igra, jedino tada je srećan. Ne želi da se zaglavi u gadnom krugu rehabilitacija i novih povreda.