AV: Kokelan nije za beka

Arsen Venger je pohvalio igre Fransisa Kokelana, rekavši da njegov rad u defanzivi doprinosi balansu veznog reda Arsenala, ali i da ne razmišlja da ga iskoristi na poziciji desnog beka, kao zamenu za povređene Beljerina i Debušija. Ovo ne bi bio prvi put da Venger iskoristi zadnjeg veznog na poziciji beka, gd eje najupečatljiviji primer korišćenje Metjua Flaminija na poziciji levog beka kada je povređen bio Ešli Kol. Ipak, on je ovaj put odbacio tu mogućnost, jer smatra da Francuz nema fizičke predispozicije za tu poziciju.

Fransis Kokelan je i dalje ključni član u sastavu Arsenala, uprkos dolasku Mohameda Elnenija i Granita Džake koji mogu pokriti njegovu poziciju. Ove sezone samo Mesut Ozil i Aleksis Sančez imaju više startova od njega.

Fransis je mnogo napredovao. Svake godine on je sve bolji. Veoma je fokusiran, veoma posvećen i svestan odgovornosti koja je na njemu. On je najefikasniji defanzivac iz veznog reda kojeg imam na raspolaganju. Mi smo ofanzivna ekipa, i njegovo prisustvo donosi balans. On ne dobija puno pohvala od ljudi iz medija, ali svi u klubu smo prezadovoljni njegovim učinkom.

U odsustvu Beljerina i Debušija jedina opcija na poziciji desnog beka je Karl Dženkinson, koji ne pruža sjajne partije. Uz to, on je prethodne dve sezone proveo na pozajmici baš u Vest Hemu, i za očekivati bi bilo da ga domaći navijači neće lepo dočekati. Za očekivati je da današnju utakmicu počne Gabriel.