Velbek spreman za povratak na teren

Arsen Venger je rekao da bi Dani Velbek mogao biti u sastavu tima već u subotu, u duelu FA Kupa protiv Prestona.

Iako menadžer priznaje da je za Velbeka još uvek rano da počne neku utakmicu, on bi svoju šansu mogao da dobije s klupe. Podsetimo, Arsenal će svakako biti bez Aleksisa Sančeza, a postoji mogućnost i da će odsustvovati Lukas Perez.

Engleski napadač je van terena od maja prošle godine, kada je zadobio povredu desnog kolena, u duelu s Mančester Sitijem.

Nisam još odlučio o Velbeku, videćemo. On je fizički sasvim spreman. U idealnoj situaciji on bi dobio 2, 3 utakmice u mladom timu, kao navikavanje na teren posle dugo vremena, ali uvek imate neke komplikacije… On naravno želi da igra, ali je razumljiv. Shvata da je dugo bio povređen, i da moramo polako da ga uvodimo u ritam.“ – rekao je Venger

Jedan od novinara na konferenciji za štampu upitao je Arsena o uticaju Velbekove povrede na promenu pozicije Aleksisa Sančeza, koji od ove sezone igra u špicu napada, i pruža fenomenalne partije.

To je bio splet okolnosti, da Sančez počne da igra u špicu. Dani je bio povređen, a njih dvojica su slični igrači. Obojica vole da igraju po levoj strani, i obojica vole da igraju u špicu. Uvek postoji sumnja pri izboru najbolje pozicije za njih.