Aleksisova frustracija ništa loše

Arsen Venger nije dozvolio da bude uvučen u psihološke igre s novinarima, kada je bio upitan o nervozi koji je pokazivao Aleksis Sančez na kraju remija s Bornmutom.

Podsetimo, Arsenal je do 70. minuta gubio s 3 – 0 kada su ‘dali gas’, a utakmica je na kraju završena nerešenim rezultatom. Iako će svi priznati da je povratak iz tri gola minusa sjajan uspeh, opšti utisak je da je to bio tip utakmice kakvu bi Arsenal morao da pobeđuje. Na kraju meča, kamera je uhvatila Aleksisa kako ljutito baca svoje rukavice na travnjak, i bez pozdrava s bilo kim odlazi u svlačionicu.

Kasnije su se pojavili izveštaji da nije želeo da priča s bilo kim u svlačionici posle meča, a novinari su odmah to povezali s željom da napusti klub (pregovori o novom ugovoru su u toku).

Šta vas tu iznenađuje? Želite da pobedite, a kada ne pobedite – niste zadovoljni. To je normalno. Naravno da želim da vidim strast kod svojih igrača. Bez nje, povratak iz toliko velikog minusa ne bi bio moguć. Ipak, želeli smo da pobedimo, a nismo. Naravno da će biti malo razočaran, ali dobro je.

Venger se na kratko dotakao Žiruove proslave gola… Naime, napadač je u prvom minutu nadoknade postigao gol za izjednačenje, a onda je otrčao da publike imitirajući fantastičan ‘škorpion’ koji je postigao prvog dana 2017. Navijačima, i većini igrača, se to nije svidelo. Oni su smatrali da bi pametnije bilo da je zgrabio loptu i otrčao ka centru, ne bi li svom timu dao više šanse za četvrti, pobedonosni gol.

Naravno da bih radije da je otišao na centar. Razumem i njega… Smatrao je da je utakmica izgubljena, a onda više nije bila. Ipak, u takvim situacijama treba otići po loptu i staviti je na centar.