Kazorla za malo ostao bez noge, ali se nada povratku u januaru

Santi Kazorla kaže da se nada povratku na teren u januaru, iako je za malo ostao bez noge zbog ozbiljne infekcije.

Tridesetdvogodišnji Španac je van terena više od godinu dana, a nakon komplikacija sa povredom ahilove tetive i mnogobrojnih operacija doktori su mu rekli da treba da bude srećan ako uopšte bude mogao ponovo da hoda.

Kazorla je tokom terapija „zaradio“ ozbiljnu infekciju krvi, koja nije reagovala na anti-biotike. Njemu je odstranjeno 8 centimetara tetive, a od kako je prvi put osetio probleme 2013. godine do sada imao je čak 8 hirurških intervencija. Kako je deo kože uništen, doktori su bili prinuđeni da mu istu presade sa podlaktice i to sa mesta na kome je tetovirao ćerkino ime.

Kazorlina noga na naslovnoj strani Marke

„Ako budeš ponovo mogao da hodaš sa svojim sinom po dvorištu budi srećan, rekao mi je doktor. U to vreme sam i dalje igrao, izgledalo je u redu, ali je problem što povredu nisam lečio kako treba i rane su se otvarale pa je došlo do infekcije. Poslednji doktor je video da je došlo do velike infekcije koja je oštetila petnu kost i „pojela“ ahilovu tetivu. Izgubio sam 8 centimetara tetive. Nadam se da ću se vratiti u januaru“, rekao je Kazorla za špansku Marku.

On je poslednji nastup za Arsenal zabeležio u pobedi nad Ludogorecom 6-0 u oktobru prošle godine, ali je ranije ove godine potpisao novi ugovor sa Tobždijama koji je na snazi do juna 2018.