Venger – Realan rezultat

Arsen Venger je na konferenciji za štampu izneo svoje viđenje rezultata kao i stav o rotaciji na narednim utakmicama.

O tvrdoj igri Crvene Zvezde…
Mislim da su meč počeli jače od nas, odigrali su veoma dobro večeras. Igrali su u jakom tempu, uvek opasni u prekidima i branili su se veoma dobro. U drugom vremenu smo dominirali posedom više, igrali na jednoj sredini, ali nam je nedostajao završni pas, vizija da se nađe prazan prostor i na kraju moram reći da je 0-0 najrealniji rezultat.

O izdanju Džeka Vilšera…
Njemu su potrebne ovakve utakmice da se vrati u svoje najbolje stanje i ono što mu je potrebno je da bude bez povrede do kraja sezone i igra utakmice. Ne mislim da je mogao biti uključen u reprezentaciju Engleske, ali ako ostane spreman, možda će biti sledeći put.

Na pitanje da li će nastaviti da rotira sastav…
Imamo deset poena iz četiri odigrane utakmice, tako da ukupno mislim da je dobro ako mogu da kombinujem oba. Mogli ste videti večeras da je bila utakmica visokog intenziteta i sa obzirom na broj utakmica koje imamo, želimo da igramo u svakom takmičenju. Mislim da želim da nastavim sa rotacijom u ovom trenutku.

O izdanju Meta Mejsija…
Mislim da je iskoristio svoju šansu veoma dobro, krupan je, spretan, i ne viđa se česta ta kombinacija, agilan je za momka koji je tako visok. Došao je nešto kasnije kod nas uzimajući u obzir da golmani kreću sa 16, on je došao sa 20, ali inteligentan je i fokusiran. Zato sam bio srećan da mu dam šansu večeras, a jednu je već iskoristio protiv Noriča.

Na zvižduke sa tribina nakon poslednjeg sudijskog zvužduka…
Ne, ne, ne, mislim da su nas ljudi podržali, jedino što nije bilo golova, a to se ne viđa često na Emiratima. Za nas je frustrirajuće što nismo postigli pogodak, ali moramo shvatiti da je u timu bilo mnogo mladih igrača. Ovo je za njih proces učenja da igraju slične utakmice.

Na Kokelanovu raspravu sa navijačima nakon utakmice…
Nisam to video, odmah sam ušao u tunel.

Na pitanje kako će Aleksis biti fokusiran u nedelju…
Ne vidim problem. Ne vidim zašto bi protiv Sitija bilo drugačije nego protiv drugih timova. Aleksis je pobednik i kada zakorači na fudbalski teren, on želi da pobedi.