Arsenal potvrdio dolazak Sanlehija

Dosadašnji sportski direktor Barselone Raul Sanlehi novi je rukovodilac Arsenala za fudbalska pitanja, saopštio je londonski klub.

Sanlehi će svoju novu funkciju preuzeti u februaru, a biće zadužen za pregovore sa igračima i dovođenje pojačanja. On će, kako je klub saopštio, usko sarađivati sa Arsenov Vengerom, Ivanom Gazidisom i pravnim ekspertom zaduženim za pregovore Hasom Fahmijem.

Sanlehi je u Barseloni proveo 14 godina i za to vreme realizovao neke od najvećih transfera katalonskog kluba, poput dovođenja Luisa Suareza i Nejmara.

Komentarišući dolazak Sanlehija, izvršni direktor kluba Ivan Gazidis je rekao: „U protekle 3 godine pojačali smo naš tim sa nekoliko vrhunskih stručnjaka u gotovo svim aspektima operacije“.

„Raulovo dovođenje je još jedan bitan korak u razvoju kluba kako bi sve podigli na viši nivo“.

„Raul ima veliki broj kontakata u fudbalskom svetu i bio je direkto uključen u neke od najvećih transfera u Evropi proteklih godina. Radujemo se što svoje iskustvo i znanje donosi u Arsenal“.

Dovođenje Sanlehija usledilo je samo nedelju dana nakon dovođenja šefa skautinga Borusije iz Dortmunda Svena Mislintata.