Kosjelni: „Da nastavimo jako u odbrani“

Loran Kosjelni smatra da je Arsenal na dobrom putu, i da je ekipi potrebno da zadrži visok nivo igre u odbrani kako bi dobri rezultati nastavili da stižu.

Tobdžije su, drugu utakmicu za redom, uspele da sačuvaju svoju mrežu, i golom u nadoknadi vremena trijumfuju nad Barnlijem. Ova pobeda je podigla Arsenal na četvrto mesto na tabeli. Kapiten smatra da je za dva uzastopna dobra rezultata prvenstveno zaslužna odbrana:
Kada se ekipa brani kao što smo mi to radili nedavno, svačiji napadački zadaci su lakši. I protiv Totenhema i protiv Barnlija smo radili zajedno u odbrani, što nam je kasnije omogućilo neke dobre napadačke akcije. Moramo da zapamtimo ovo, i da nastavimo u istom ritmu.

Protiv Barnlija je bio zaista težak meč. Pre utakmice su dve ekipe imale isto bodova na tabeli, i naravno želele pobedu. Barnli je vrlo dobro ubacivao loptu u naš šesnaesterac, a oni imaju neke odlična skakače, tako da nam posao nije bio lak. Pre nedelje, oni su primili samo dva gola na domaćem terenu, što našu pobedu čini još većom.

Sledeći meč Arsenal igra već sutra, protiv Hadersfilda.