Najava: Arsenal u Belorusiji juri drugu pobedu u LE

Putovanje posrnulog giganta, preko celog kontinenta, u istočnu Evropu, četvrtkom uveče, na meč na kojem će igrati izmešan sastav. Ima li boljeg opisa Lige Evrope?

Nakon pobede nad Kelnom, na domaćem terenu, Arsenal se sprema za prvo gostovanje u ovogodišnjoj Ligi Evrope. Domaćin je beloruski BATE Borisov. Kao i protiv Kelna, očekuje se da menadžer na teren pošalje izmešan tim. Letošnja pojačanja Lakazet i Sead Kolašinac verovatno neće igrati, kao ni ‘prve zvezde’ Mesut Ozil, Loran Kosjelni i Aleksis Sančez. Svi oni, pretpostavlja se, odmaraće za utakmicu PL, u nedelju protiv Brajtona.

Što se povreda tiče, a bilo bi čudno da ih u Arsenalu nema, Dani Velbek i Aleks Ivobi očekivano još uvek nisu spremni za povratak.

Ova utakmica trebalo bi da bude prilika za mlade igrače poput Mejtland-Najlsa i Risa Nelsona da steknu više iskustva u prvom timu, i pokušaju da ubede AV-a da zaslužuju više šansi i u Premijer ligi. Na konferenciji za štampu, Venger je najavio da će u Borisovu igrati „iskusan tim s nekoliko mlađih igrača“. Šta ovo tačno znači, videćemo neposredno pre utakmice, a svakako treba očekivati da bar neki od igrača iz omladinskog pogona koji su otputovali dobiju priliku. U avionu za Belorusiju su se, između ostalih, našli: Mejtland-Najls, Nelson, Met Mejsi (golman), Džoš Dasilva (levi bek), Vlad Dragomir (ofanzno orijentisani vezni igrač) i Čarli Gilmor (zadnji vezni). A, kao što je već praksa, na golu treba očekivati Davida Ospinu, koji brani u svim kup takmičenjima. Sem omladinaca, na terenu svakako treba očekivati igrače koji ne dobijaju mnogo prilike u PL, poput Olivijea Žirua, Tea Volkota, Pera Mertesakera i Džeka Vilšira.

BATE Borisov, jedanaest puta za redom prvak svoje zemlje, trenutno se nalazi na trećoj poziciji u domaćem prvenstvu. Oni su u prethodnih osam sezona pet puta igrali grupnu fazu LŠ, što je za klub takvog renomea zavidan uspeh. U prvom kolu LE su remizirali na gostovanju Crvenoj Zvezdi, i sigurno je da će svoju šansu za prolazak u nokaut fazu takmičenja ipak tražiti protiv drugih protivnika.

Mogući sastav Arsenala: Ospina, Holding, Mertesaker, Monreal, Nelson, Vilšir, Elneni, Mejtland-Najls, Volkot, Žiru, Akpom.

Prenos ove utakmice možete pratiti od 19h, na TV Arena sport 4.