Vojčeh Ščesni u Juventusu?

Vojčeh Ščesni se, po svoj prilici, neće vraćati u Arsenal. Kako javljaju mediji na Ostrvu, on bi i naredne godine mogao da igra u Seriji A, ali ovoga puta u Juventusu.

Podsetimo, Poljak (27) je pre dve sezone poslat na pozajmicu u Romu, i od tada nije igrao za Arsenal. Ovoga leta postojale su spekulacije o njegovoj budućnosti, a sada se čini da je rasplet blizu. Navodno, Vojčeh ne želi da bude zamena Petru Čehu, i želi da pređe u Juventus kako bi tamo imao startno mesto po penzionisanju čuvenog Điđija Bufona (verovatno na kraju iduće sezone).

Igrač i italijanski klub su, kako tvrde mediji, već dogovorili uslove saradnje – petogodišnji ugovor po kojem bi Ščesni zarađivao 4 miliona eura godišnje, a pretpostavlja se da Arsenalova cena od 13 miliona funti neće predstavljati problem za šampiona Italije i finalistu LŠ.

Ostaje da se vidi kako će ovaj transfer, ukoliko se dogodi, uticati na golmansku situaciju na Emirejtsu. Već odavno se očekuje da klub napusti David Ospina, u kom slučaju bi klub imao samo 2 prvotimska golmana – Čeha i Martineza.