Venger: Aleksis nije tražio da ide

Arsen Venger negira spekulacije da je Aleksis Sančez tražio dozvolu da napusti klub i kaže da on očekuje da Čileanac ispoštuje svoj ugovor.

Sančezov ugovor sa Arsenalom ističe za godinu dana, a i pre početka prelaznog roka u ostrvskim medijima su se pojavili navodi da on neće produžiti saradnju sa Tobdžijama. Među klubovima koji se najčešće navode kao sledeća stanica u njegovoj karijeri su Mančester Siti, minhenski Bajern, i PSŽ.

Međutim, Venger kaže da bi Sančez ipak mogao produžiti ugovor sa londonskim klubom.

„Igrači imaju potpisane ugovore i mi očekujemo da ispoštuju te ugovore. To je ono što želimo“. Rekao je Venger i na pitanje da li je Čileanac tražio da napusti Arsenal kratko odgovorio: „Ne“.

„Mislim da je treneru najlakše sa igračima u poslednjoj godini ugovora jer je i njima u interesu da pruže što je moguće bolje partije“.

„Trenutno niko ne zna da li će Sančez biti u svojoj poslednjoj godini ugovora ove sezone, jer on može da ga produži pre starta sezone ili u toku iste. Tako da ovo nije nužno njegova poslednja sezona u klubu“.

Na pitanje da li ostaje pri stavu da ne želi da proda Sančeza, a posebno ne da mu dozvoli odlazak u neki od ruvalskih klubova, Venger je rekao: „Da, to sam rekao na kraju sezone i ostajem pri tome. On je bitan igrač za ekipu i mislim da jako voli ovaj klub“.