Vilšir napušta Arsenal

Sada je i zvanično, Džek Vilšir ubuduće neće igrati za Arsenal.

Vilšir (26) je u klubu od svojih fudbalskih početaka, i nekada je bio smatran za velikog talenta i budućnost ne samo engleskog, već i svetskog fudbala. Na žalost, njegova loša disciplina, kao i brojne povrede, stale su na put tome. Što je bio u zrelijim igračkim godinama, sve manje je dobijao priliku da igra, a njegov pad je kulminirao jednogodišnjom pozajmicom u Bornmutu, čime je trebao da osveži karijeru. Na žalost, eksperiment nije uspeo. Proše sezone je uspeo da ostane zdrav, i dobio je dovoljno prilika da igra, ali nije pokazao da može da napravi razliku na terenu kako se od njega i očekivalo.

Posle nekoliko meseci spekulacija o produžetku saradnje, on će ovog leta napustiti klub bez obeštećenja.

Svoju odluku podelio je na Fejsbuku:

Mogu da potvrdim da ću napustiti Arsenal.

Posle brojnih razgovora sa ljudima iz uprave, kao i novim trenerom, smatram da nemam mnogo izbora. Moji razlozi su isključivo vezani za fudbal. Kao što je naširoko pisano prethodnih meseci, nadugačko sam pregovarao sa Klubom oko produžetka ugovora. Moja namera je uvek bila da ostanem. Deo sam Arsenala već 17 godina, i smatram da je Arsenal neizostavni deo mene. Moja želja je bila tolika da sam nedavno prihvatio da potpišem slabiji ugovor, s finansijske strane, od trenutnog kako bih ostao gde jesam. Na žalost, posle sastanka sa novim trenerom, stavljeno mi je do znanja da neću dobijati mnogo prilika na terenu.

Siguran sam da svi mogu da razumeju da sam u fazi svoje karijere gde mi je potrebno da igram konstantno, a posle sastanka sa Gdinom Emerijem, smatram da se to u Arsenalu ne bi dogodilo.

Kada sam uzeo sve ovo u obzir, shvatio sam da praktično nemam izbora sem da svoju šansu potražim negde drugde.

U Arsenalu sam prošao kroz svašta, i stekao neke doživotne prijatelje. Odlazim sa uspomenama koje će trajati zauvek… Debitovao sam kao vrlo mlad, igrao Ligu Šampiona, osvojio dva uzastopna FA Kupa..

Biće prilike da pričamo nadugačko, ali sada bih želeo da se zahvalim svima za neverovatnih 17 godina u Arsenalu. Prvenstveno Arsenu Vengeru i njegovom štabu, svim saigračima, trenerima u Akademiji, koji su mi pomogli da postanem igrač kakav sam danas…

Želim da izrazim svoju poštovanje, i zahvalnost Unaju Emeriju za njegovu iskrenost. Klubu, kao i njemu samom želim sve najbolje u budućnosti.

Osećam se spremno i radiću naporno da budem spreman za novu sezonu. Sada ću uzeti vreme potrebno da odlučim šta je najbolje za moju karijeru.

DžV

Arsenal je na svom zvaničnom sajtu napravio lep kolaž kao zahvalnicu za sve Vilšerove partije u dresu kluba.