Bernd Leno u Arsenalu!

Bernd Leno je novi golman Arsenala!

Drugo pojačanje Arsenala ovog leta, posle Stefana Lihštajnera, je Bernd Leno. Nemački golman, star 26 godina, u London stiže iz Bajera iz Leverkuzena, gde je proveo poslednjih sedam sezona, i zabeležio više od 230 nastupa za taj klub. Karijeru je počeo u Štutgartu, ali je u Leverkuzen prešao kao vrlo mlad. Ujedno je najmlađi golman koji je branio u Ligi Šampiona, a to je postao kada je branio protiv Čelsija sada već davne 2011. godine.

Leno, koji je bio u stastavu reprezentacije svoje zemlje tokom prošlogodišnjeg Kupa Konfederacija, ipak nije dobio poziv za SP u Rusiji. Po izveštajima, on je s Arsenalom potpisao petogodišnji ugovor, a Leverkuzenu će na ime odštete pripasti 22 miliona evra.

Upućeni u Bundesligu kažu da je Leno dobar golman, koji je imao nekoliko fantastičnih partija, i često ume da ‘zasija’ i odbrani ‘nemoguće’, ali i da mu se ponekad dešavaju ‘žute minute’ kada primi gol kakav golman tog kvaliteta ne bi smeo da dozvoli. Tobdžijama ostaje da se nadaju da će, uz pomoć iskusnog Čeha, i novog trenera golmana, te mane biti što pre ‘ispeglane’.

Ovaj dolazak verovatno znači da će jedan od golmana napustiti Emirejts ovoga leta. Za očekivati je da će to biti David Ospina, koji nije uspeo da se ustali u prvoj postavi, i priliku je uglavnom dobijao u kup takmičenjima. Ospinu, gotovo tradicionalno, mediji povezuju s odlaskom u Tursku, a njegova sudbina će verovatno biti rešavana po završetku nastupa Kolumbije u Rusiji.