Venger želi nove ugovore za Remzija i Velbeka

Arsen Venger želi nove ugovore za Arona Remzija i Denija Velbeka, kojima trenutni ugovori ističu u leto 2019. godine. On želi da spreči mogućnost da i njih dvojica uđu u poslednju godinu ugovora bez produžetka saradnje.

Arsenal je dozvolio da se to desi sa Aleksisom Sančezom i Mesutom Ozilom. Obojici ugovor sa Tobdžijama ističe na kraju sezone i mogli bi napustiti Emirejts kao slobodni igrači.

Venger kaže da će, s obzirom na razvoj tržišta, takvih primera biti sve više.

„To je nešto čime želimo da se pozabavimo“, rekao je on govoreći o ugovorima Remzija i Velbeka. „Obojica su jako bitni za tim. Ali sa razvojem tržišta i sumam koje igrači očekuju, biće sve više i više igrača koji ulaze u poslednju godinu ugovora. Bićete u poziciji ili da produžite za novac koji ne možete da priuštite, ili da ih pustite u poslednju godini ugovora bez produžetka saradnje“.

„Ove godine je bilo 107 igrača u Premijer ligi koji su ušli u poslednju govinu svog ugovora i viđaćete to u sve većoj meri. Klubovi traže previše novca za normalne igrače“.

„Oni kažu da ako jedan igrač vredi 200 miliona, onda taj igrač vredi 50. Ali svi znamo da je 50 miliona mnogo za tog igrača. I šta se dešava? Klub ne može da ga proda, a ugovor se ne produžava i igrač ulazi u poslednju godinu“.

Venger je prokomentarisao i nedavnu izjavu nemačke kancelarke Angele Merkel, koja je, obraćajući se evropskoj i svetskoj kući fudbala urgirala da se uvede kontrola trošenja novca na transfere.

„Nešto će se desiti. Po prvi put jedan visoki državni zvaničnik je skrenuo pažnju na ovo. A i predsednik Uefe je učinio to isto. Mislim da će se, politički, nešto desiti u narednih 12 meseci kako bi se regulisali transferi“.

„Možete uraditi to na dva načična – u potpunosti regulisati ili ostaviti sve otvoreno. Ne može nešto između. A trenutno smo tu“.

„Regulative moraju biti striktnije i jasnije. Ili otvorite tržište skroz i možete raditi šta želite ako garantujete da imate novac kojim ćete to platiti. Trenutno smo negde između i to ne funksioniše“.