Mertesaker srećan zbog Vilšira

Per Mertesaker je priznao da je tim, u trećem kolu Karabao kupa, došao do pobede teže nego što je to bilo očekivano. Ipak, kako on kaže, postoji jedna svetla tačka – nastup Džeka Vilšira. Povremeni engleski reprezentativac je odigrao celu utakmicu, i pružio dobru partiju u sredini igrališta. Ovo je bio prvi Vilširov start za Arsenal posle 439 dana!

Utakmica je bila teška od prvog do poslednjeg minuta. Što je vreme više odmicalo, to nam je bilo teže da čuvamo loptu i gradimo akcije. Na kraju smo prošli dalje, i moramo da popravimo našu igru. Ova utakmica nam je dobar pokazatelj – da ne smemo da damo manje od 100% protiv klubova iz nižih liga. Takođe je dobro što su igrali neki koji ne dobijaju šansu u Premijer ligi, vreme na terenu je važno za samopouzdanje i fizičku spremu. 

Drago mi je zbog Vilšira, dobro je što je igrao. Videlo se da je opušten… Odgovara mu pozicija, i siguran je u svoje telo. Najvažnije od svega, spreman je za svih 90 minuta. Nastaviće da napreduje… Nalazio se u nekim teškim situacijama i uspevao je da zadrži loptu, to je ono što želimo od njega! 

Potom se PerMer osvrnuo i na igre omladinaca koji su dobili priliku da zaigraju.

Vidi se da će biti problema protiv timova iz Lige 1 (kasnije je žreb odredio da je Arsenal igrati protiv drugoligaša Noriča), jer su oni fizički jaki i uvek su na lopti. Ova utakmica je bila dobar test za sve njih… Da se naviknu na ritam i da vide kako je igrati pred 60.000 gledalaca.“ – završio je Nemac.