Venger hvali Žirua nakon trilera

Arsen Venger je pun komplimenata na račun Olivijea Žirua nakon što je francuski napadač postigao pobedonosni pogodak u triler meču sa Lesterom na otvaranju Premijer lige.  U isto vreme Venger kaže da će njegov sunarodnik ostati u redovima Tobžija i naredne sezone.

Žiru, koji je sinoćnji meč počeo na klupi, u u 85. minutu je postigao pogodak glavom nakon kornera i tako doneo prva 3 boda i bitnu pobedu Arsenalu na startu sezone.

„Volim ga kao čoveka i kao igrača, on je sjajan momak, posvećen je, voli klub i ne želi da ide. Jako sam srećan zbog toga“ rekao je Venger nakon meča.

„U jednom momentu sam otvorio mogućnost njegovog odlaska jer imam dosta napadača, ali svi ga volimo ovde i na kraju je odlučio da ostane“.

Uprkos pobedi i 4 postignuta gola, igra u defanzivi je nešto što bi trebalo da brine Vengera ali i navijače.

„Primili smo prvi gol nakon kratkog kornera jer nismo bili dovoljno koncentrisani, a drugi tako što smo izgubili loptu u začetku akcije i oni su nas kaznili“.

„Falilo nam je malo iskustva jer su iskusni štoperi poput Pera Mertzakera, Škodrana Mustafija i Lorana Kosijelnog bili van stroja za ovaj meč. Sa njima u timu smo izgledali dosta sigurnije na kraju prošle sezone“.