Arsenal pobedom započeo sezonu 2017/2018.

Stadion: Emirati

Poseta: 59.387

Arsenal: Čeh, Holding (Žiru 67), Monreal, Kolašinac, Beljerin, Elneni (Remzi 67), Džaka, Okslejd-Čemberlejn, Velbek (Volkot 75), Ozil, Lakazet

Lester: Šmajhel, Simpson, Morgan, Mekgvajir, Fuks, Olbrajton (Grej 88), Ndidi, Džejms (Ienačo 82), Marez, Okazaki (Amartej 72), Vardi

Sudija: M. Din

Strelci: Lakazet (2), Velbek (47), Remzi (83) i Žiru (85) za Arsenal, Okazaki (5), Vardi (29, 56) za Lester

Žuti karton: Morgan u Lesteru (94)

 

 

 

Statistika:

Posed lopte: Arsenal 70% : 30% Lester

Šutevi: Arsenal 27/10 : 6/3 Lester

Korneri: Arsenal 9 : 4 Lester

Ofsajdi: Arsena 5 : 3 Lester

Faulovi: Arsenal 9 : 12 Lester

Dodavanja: Arsenal 632 : 263 Lester

 

Bolju reklamu za novu sezonu, ako joj je ista uopšte i potrebna, Premijer liga od ove utakmice teško da će naći. Prva utakmica novog prvenstva odigrana je u izuzetnom tempu, sa čak sedam postignutih golova i mnogo odličnih poteza na obe strane. Na prvi gol u novom šampionatu se čekalo manje od dva minuta! Arsenal je odigrao u napadu izuzetan meč, sa čak 27 upućenih šuteva ka golu, ali nikako se ne može biti zadovoljan greškama u odbrani koje su omogućile Lesteru da meč završi sa stopostotnom realizacijom!

Arsenal je sjajno otvorio meč ranim golom Lakazeta na centaršut Elnenija. Da je pred nama veoma uzbudljiv meč pokazao nam je Okazaki izjednačujućim golom, samo tri minuta docnije. Tempo je u prvih pola sata igre bio izvanedan, kao da smo na sredini sezone, a ne u uvodnom meču prvog kola. Ređaju se šanse Arsenala u period od 8. do 29. minuta – Okslejd, Ozil, Velbek, Kolašinac… da bi sve te napade i orgnizovanu igru presekao golom Vardi u 29. minutu. Potom je usledio kraći pad u igri Arsenala koji se najviše video gubitkom kontrole na sredini terena. Ali, Velbek je uspeo na izmaku nadoknade vremena da ipak donese izjednačenje, za mirniji odlazak na poluvreme.

Čeh večeras, posle duže vremena, nije bio na svom standardnom nivou. Umesto našeg vođstva, novim golom Vardija, nakon kornera, Lester dolazi u novo vođstvo u 56. minutu. Venger u 67.minutu pravi dvostruku, pokazaće se pobedonosnu izmenu, uvodeći umesto Holdinga i Elnenija, Žirua i Remzija. Remzi je doneo izjednačenje, nakon divnog dodavanja spoljnom Džake, zatim je Lakazet napravio dar mar u odbrani Lisica koje je od novog gola spasio odlični Šmajhel, a konačan rezultat postavlja Žiru, udarcem glavom uprkos pokušaju čak dva igrača da ga ometu. I sve to u rasponu od 83-86. minuta. Tako pobeđuju šampioni.

Velika pobeda Arsenala, jer je došla nakon dva vođstva protivnika. Važna pobeda Arsenala jer nam je raspored u prvih pet kola veoma zahtevan. Značajna pobeda Arsenala jer nam je ukazala na neka slaba mesta, koja će jači timovi od Lestera sigurno kazniti.

Meč je sa tribina posmatrao član naše redakcije Kormi… što se kaže upala mu sekira u med!