Per Mertesaker bi ‘voleo da ne igra’ do kraja sezone

Štoper Arsenala Per Mertesaker je izjavio da bi radije da ne igra do kraja sezone. Po njegovim rečima, igranje za njega sada predstavlja mentalni teret za koji on više nije spreman.

Odavno je poznato da će se Nemac penzionisati na leto, i da će preuzeti ulogu direktora Arsenalove omladinske akademije.

Mertesaker (33) je za Skaj Sports govorio o pritiscima koje igranje na vrhunskom nivou donosi, i da jedva čeka da se sezona završi kako bi ‘bio slobodan’.

„Svi mi kažu da bi trebalo da igram što više moguće. Ovo mi je poslednja godina i svi smatraju da bi trebalo da je pamtim po lepom, ali ja bih radije sedeo na klupi, ili još bolje – na tribinama, i sačekao kraj. Kada se sezona završi, osećaću se slobodno po prvi put posle dugo vremena.

Ponekad pomislim kako je sve to prevelik teret za mene. I mentalno i fizički. A, naravno, moram da dam sve od sebe. Pritisak je strašan, imam taj horor film u svojoj glavi gde pravim grešku, primamo gol, i ceo stadion mi zviždi. Super je kada ti publika aplaudira, ali kada je situacija obrnuta – osećaš se posramljeno.

U trenucima pre utakmice stomak mi se okrene – kao da ću povraćati, i onda moram da suzbijem taj poriv kako god mogu.“

Nastavio je PerMer u sličnom tonu… Po njegovim rečima najveći stres je doživeo sa samo 21 godinom, kada je igrao na Svetskom prvenstvu u svojoj zemlji.

„U polufinalu smo izgubili od Italije (koja je kasnije osvojila trofej). Naravno da sam bio strašno razočaran posle poraza, ali, više od svega – bilo mi je drago što je gotovo. Sećam se tog osećaja kao da je bilo juče. Samo sam mislio – konačno je gotovo.“