Ozil poručio kritičarima da ‘začepe’

Mesut Ozil je, putem društvenih mreža, urgirao na bivše igrače kluba da ‘prestanu da kritikuju, i počnu da pružaju podršku’.

Ozil (28) i ostatak ekipe nalaze se na udaru medija i navijača posle lošeg starta sezone, i dva poraza u prva ti ligaška meča. Nemački reprezentativac, koji je pre četiri godine stigao iz Reala iz Madrida, je tokom vremena provedenog u Londonu osvojio tri trofeja FA kupa, i smatra da Tobdžije treba da budu ponosni na te uspehe.

Morao sam da slušam mnogo kritika od kako sam stigao u London… Preskup, halav, loš stav na terenu, ne bori se dovoljno.. samo su neke od njih. Neki od tih komentara su od ljudi koji me ne poznaju, neki su od bivših igrača u klubu. Iako su kritike nešto sa čim svi fudbaleri moraju da se nose, očekivao sam da će se legende kluba ponašati u skladu sa svojim statusom. Poručujem im da prestanu s kritikama i počnu da nas podržavaju.

Mnogo smo positgli u ove četiri godine. Od 13 titula FA kupa koje klub ima, 3 su osvojene u tom periodu. Uz to, osvojili smo i 3 Komjuniti šilda. Uz sve ovo, tim je bio vrlo razočaran što nismo osvojili titulu. Želimo to da promenimo ove sezone. “ – napisao je Ozil na Fejsbuku.

Nakon ovoga, Ozil se osvrnuo na svoju neizvesnu budućnost. Naime, on ima ugovor s klubom do kraja tekuće sezone, a pregovori o produžetku saradnje su se otegli.

Iako ne znam gde ću nastaviti karijeru naredne sezone, radujem se svojoj petoj sezoni u Arsenalu jer je to klub sa sjajnim ljudima i sjajnim navijačima. Volim što nosim vaš dres! “ – završio je Nemac.