Peti: Igrači bi trebali da budu ponosni što nose dres Arsenala

U danima reprezentativnog fudbala ne stišava se bura oko stanja u Arsenalu, a toj fudbalskoj raspravi priključio se još jedan bivši igrač Arsenala, osvajač duple krune 1998. godine, Emanuel Peti. Peti smatra da je igračima potrebno „buđenje“ ukoliko klub namerava da postigne značajnije rezultate ove sezone.

„Kada gledam kako igraju, čini me se da to rade bez motivacije. Krivica je svaljena na Arsena, ali ne vidim da je to sve samo do njega. A zašto bi i bilo? Zašto je igraču potrebna motivacija da igra za jedan od najvećih klubova na svetu, na jednom od najboljih stadiona na svetu? Neki od njih izgleda da ne znaju šta znači nositi Arsenalov dres. Oni su plaćeni da igraju za klub kakav je Arsenal. Pa ipak, malo njih izgleda srećno i motivisano. Kako je to moguće?

Neko bi ih trebao da sedne sa njima i da im kaže da se ne ponašaju kao bebe i deca. Trebali bi da budu ponosni što nose Arsenalov dres. Mnogi od njih ne shvataju koliku sreću imaju što su u Arsenalu. Samo želim da ih protresem i kažem im koliko sreće imaju što igraju u klubu poput Arsenala. Ako Arsenal želi da ostvari nešto u ovoj sezoni, onda motivacija mora da se vratiti u tim. A igrači moraju biti odgovorni za to.“