Ozil je strašno važan za nas

Kada je stigao na Emirejts, u septembru 2013. bio je rekordno pojačanje. Od tada, Mesut Ozil je zabeležio stotinu nastupa u Premijer ligi. Svoj jubilej ‘obeležio je’ u svom stilu – asistencijom Olivijeu Žiruu za jedini gol na meču, u minimalnoj pobedi nad Vest Bromvič Albionom.

To je bila Ozilova 36. asistencija u najjačoj ligi Engleske. Saldo koji je jedino Erik Kantona nadmašio u svojih prvih 100 nastupa.

Venger, kao i obično, nije štedeo reči hvale za svog plejmejkera.

Naravno da je važan igrač. Uvek ga branim na konferencijama za štampu, jer verujem da stalno napreduje. Psihički on radi na svojoj igri mnogo napornije nego što mu ljudi to priznaju. On jeste imao nekoliko loših utakmica, ali kada pogledate sezonu u celini – on je, po meni, fantastičan.“ – izjavio je AV.

Mislim da ove sezone samom sebi stvara više šansi nego ikada, upravo zbog svog trčanja. Postoji razlika između onoga što on radi i onoga za šta je sposoban. Na treningu njegova završnica je bolja nego na utakmicaam. Ubeđen sam da će biti još efikasniji u narednom periodu. Svakako, on daje veliki doprinos timu svojim pasovima i golovima.

Podsetimo, Mesut Ozil je trenutno u pregovorima s klubom oko potpisivanja novog, višegodišnjeg ugovora.