Najava utakmice 19. kola: Arsenal – Kristal Palas

DEDA MRAZE, POMOZI DA OSVOJIMO TITULU

Još jedna godina je za nama i ako se pogleda trenutna tabela, još jedno četvrto mesto. Bilo je puno promena u startnih jedanaest, forma je menjala oblik kao vidra, a navijači nisu ostali uskraćeni ni za jednu emociju. Povrede nas nisu obilazile, ali je stanje daleko bolje u odnosu na neke od prošlih sezona. Jedna velika stvar koja se desila ove godine je ta da smo očvrsnuli, nekoliko puta smo se vraćali iz vrlo teških situacija, igramo kao tim, zrelije i imamo jasnu viziju. Svakako, ovaj tim nosi nešto posebno. To posebno mora da nadjača sve prozalno.

Na Boxing Day smo se propisno namučili protiv Vest Bromviča, ekipe koja ima Pjulisa za trenera i koja u sebi očito krije neke drevne običaje i veštine kada je odbrana gola u pitanju. Žiru je pred sam kraj postigao zlata vredan gol i ostavio nas u trci za Čelsijem.

Već cela tri meča zaredom bez uživanja.

Zatvaramo godinu i zatvaramo krug, prvi deo sezone, sa Kristal Palasom, ekipom koja i dalje traži svoj karakter i koja je nedavno zbog igranja na ivici zone ispadanja ostala bez Alana Pardjua.

Jedan od najvećih menadžera na ostrvu i bivši trener Engleske reprezentacije, Sem Olerdajs, vodiće svoj drugi meč sa klupe Palasa. Podsetimo, on je bio selektor Engleske 67 dana, nakon čega je sporazumno raskinuta saradnja, jer je obelodanjeno da je ranije novinarima Dejli Telegrafa, prerušenim u menadžere, delio savete kako da izbegnu određene restrikcije fudbalskog saveza u vezi transfera fudbalera.

Big Sem je istekao da je glavni cilj za ovu godinu da se izbori opstanak i ekipa pomera što više ka vrhu. U svom debitanskom meču, na gostovanju Votfordu, Kristal Palas je odigrao nerešeno 1 1. Kod rezultata 1 0 za goste, Kristijan Benteke je promašio penal i priliku da stvori možda i nedostižnu prednost. Videćemo da li će prvi strelac ekipe sa 8 golova biti i dalje zadužen za jedanaesterce.

Zaha i Tauzend su zaduženi za kontre po krilima i hranljive lopte za Bentekea. Zaha je i prvi asistent ekipe sa 6 asistencija. Po broju kreiranih šansi ipak je prvi Pančon sa 36, dok Zaha i Tauzend imaju po 22.

Jedan od najačih aduta ekipe, bar dok je na kormilu bio Alan Pardju, bili su prekidi. Kristal Palas se nalazi na prvom mestu na tabeli po pokušajima iz kornera, a Skot Dan je imao periode kada je postizao više golova nego bilo koji ofanzivni igrač u ekipi.

Tradicija je na našoj strani, od prethodnih 7 mečeva smo dobili 6 i 1 odigrali nerešeno. Sem jednog, svaki meč je završen 2-3 gola, a gol smo primili na svakoj od prethodne 4 utakmice.

Profesor je pohvalio Olerdajsa i ekipu Kristal Palasa.

„Ono što je uradio prošle godine u Sanderlendu je bilo apsolutno senzacionalno. U svakom klubu uspeh se meri drugačije i uvek je na različitom novou i posao menadžera je da izvuče maksimalno iz potencijala svog tima, koji je takođe na drugačijem nivou. Nekad, izvući najbolje iz tima je izbeći ispadanje.“

„Kristal Palas je talentovan sastav zato što imaju potencijala u napadu, brzi su kod prekida i svestrani su. Mogu biti dobri u vazduhu sa Bentekeom, koji je takođe dobar tehničar, i mogu biti brzi u tranziciji sa Tauzendom i Zahom.“

„Na prošlom meču, igrali su sa Flaminijem, Pančonom i Kabajem u sredini. Oni imaju iskustvo i tehniku. To je tim koji može biti opasan za bilo koga.“

Svakako raduje što će Velbek uskoro zaigrati, Volkot i Oks bi trebalo da se vrate ubrzo i Venger bi mogao biti na slatkim mukama oko izbora igrača.

Vreme odigravanja utakmice je taman, crvene lampice će nepokolebivo svetleti, dva piva će biti izdvojena kod jelke i puniće se za novu ulogu baterija, ljudi će se uoči utakmice buditi, a godina roditi, nadajmo se sa našim genom.

Srećna Nova godina i praznici!

COYG

Datum: 01.01.2017.

Vreme: 17:00h

Stadion: Emirejts

Sudija: Andre Mariner

Mogući sastavi

Arsenal: Čeh, Beljerin, Mustafi, Kosjelni, Monreal, Džaka, Kokelan, Ozil, Ivobi, Sančez, Žiru

Kristal Palas: Henesi, Dan, Keli, Vord, Frajers, Kabaj, Flamini, Pančon, Tauzend, Zaha, Benteke

Povrede i suspenzije

Arsenal: Akpom, Gibs, Volkot, Mertezaker, Debiši, Kazorla

Kristal Palas: MekArtur, Ledli, Dilejni, Tomkins, Sako, Mandanda, Remi, Dž. Benteke, Suare, Vikam

 

Diskutujte o ovoj utakmici na našem forumu >