Najava utakmice 4. kola: Arsenal – Bornmut

HERE WE GO AGAIN

Pauze za reprezentativne utakmice imaju tendenciju da se baš oduže, pogotovo nakon poraza u ligi. Tako je bilo i ovog puta, nakon što su nas Sakuzeri nakantali na Enfildu, dočekali smo napokon i kraj letnjeg prelaznog roka, i imali sasvim dovoljno vremena da kontempliramo nad našom kletom sudbinom ganerskom. Ostali smo bez Oksa, bez Mbapea, Serija i Lemara (koje možemo pridodati večnoj „zamalo potpisan“ listi), bez samopoštovanja i bez jasne vizije i ideje kako dalje. Dan mrmota, all over again. Ali hej, nije sve izgubljeno, ostao nam je Sančez, najbolji igrač tima. Malo je skenjan doduše pošto nije prešao u Siti, ali nema veze, čim lopta počne da se kotrlja po terenu, zaboraviće on to…makar do nove godine.

Fudbal je opet tu i to je najvažnije. Venger je u najavi meča izjavio sledeće:

Ok, izgubili smo od Liverpula, ali možemo da okrenemo situaciju na bolje vrlo brzo. Ovi igrači, koji su bili odlični pre tri nedelje, nisu izgubili svoje fudbalske sposobnosti, i naš cilj ostaje isti. Sada igramo kod kuće i znamo da je veoma važno da budemo jak domaćin.

Istina, nije sve tako crno. I dalje mislim da po imenima imamo jedan od najjačih sastava na ostrvu, kao i objektivno dužu klupu od mnogih šampionskih ekipa u prošlosti. Lester je recimo sa 12,13 igrača osvojio ligu, ok reći će mnogi to se desilo jednom u životu, ali evo i Čelzi prošle godine nije koristio više od 15 igrača u rotaciji. Ono što je problem kod nas je način na koji se taj raskošni igrački kadar koristi. Nerešena pitanja oko ugovora, nejasni ciljevi klupske uprave, konstantan pritisak koji menadžer ne može sam da kontroliše, loša taktička i mentalna priprema utakmica, igranje igrača van pozicija i slične peripetije. Ovo su samo neki od razloga koji nas stavljaju u veoma nezavidnu poziciju u narednom periodu. Sezona nije ni počela a već se sav entuzijazam izduvao, kao jeftin balon.

Što se tiče same postavke igre, ne znamo ni u kojoj formaciji će naši igrači istrčati danas, a kamoli ko će igrati na kojoj poziciji. Da li ćemo ostati sa trojicom pozadi ili će se Venger vratiti na svoje i postaviti ekipu na 4-2-3-1. Mislim da je ovo drugo sasvim izvesno, pošto je to formacija koju preferira čitavu karijeru i koju smo videli u svakoj od prethodne tri utakmice u nekom momentu. Koja god da je formacija u pitanju, dosta će značiti ukoliko igrači igraju na onim pozicijama koje su im prirodne – štoper u centru odbrane, bek na bekovskoj poziciji i tako dalje. Revolucionarna ideja, zar ne?

Ekipa Edi Haua je izgubila sva tri meča ove sezone, od Vest Broma u gostima i kod kuće od Votforda i Sitija. Nije baš start sezone kakav su priželjkivali, a takva je situacija i kod nas. Mislim da nas danas čeka veoma ofanzivna postavka i jednog i drugog tima, Bornmut inače igra dosta napadački i to nam u neku ruku odgovara. Obe odbrane su dosta porozne i prognoza je da će biti dosta golova na meču. Prošle sezone smo ih tukli na Emirejtsu 3:1, a u drugoj utakmici smo nekako izvukli nerešen rezultat 3:3.

Sve osim pobede nas vodi u dalji ambis i otežava ioanko tešku situaciju u klubu. Nadamo se najboljem ali strepimo kao i do sada, kada je Vengerova ekipa u pitanju nikada nisi siguran šta će se desiti do poslednjeg zvižduka.

COYG

 

Datum: 09.09.2017.

Vreme: 16:00h

Stadion: Emirejts

Mogući sastavi

Arsenal: Čeh, Mustafi, Kosjelni, Monreal, Beljerin, Remzi, Džaka, Kolašinac, Ozil, Sančez, Lakazet

Bornmut: Begović, Fransis, Kuk, Ake, Smit, Arter, Surman, Gosling, Danijels, King, Defo

Povrede i suspenzije

Arsenal: Čembers, Ivobi, Kazorla

Bornmut: Stanislas, Federiči, Vilson

Diskutujte o ovoj utakmici na našem forumu >