Venger u medijskom klinču sa legendama Arsenala

Arsen Venger je apelovao na jedinstvo u Arsenalu pred utakmicu koja mora da se dobije protiv Bornmuta u subotu. Istovremeno je uputio „otrovnu strelicu“ ka bivšim klupskim legendama, koje su imale kritičke osvrte u medijima, da nisu uvek bili savršeni ni na terenu niti van njega. Zanimljiv pristup smirivanju požara u klubu otvaranjem još jednog fronta…

„Uvek imam problem da razumem ko je legenda a ko nije. Imao sam sve te igrače ovde, i mi danas govorimo o problemima, ali svi su oni imali svoje slabosti. Budite sigurni u to da jesu.

Imali su svoje slabe nastupe i svoje „žute minute“. Niko nije bio savršen.

Moramo svakako da se distanciramo od toga; da se fokusiramo na našu igru i da ne budemo uvučeni u nekakvu zlobu. Svi smo zahvalni za ono što su uradili za klub, ali ono što je uvek u prvom planu je igrač na terenu, koji može da brani ponos kluba.“

Rej Parlor je replicirao Vengeru i stao u odbranu legendarnih igrača Arsenala: „Tjeri, Toni, Jan, ovi momci su verovatno bili najuticajniji igrači u Arsenalovoj istoriji i imaju pravo na svoje mišljenje. Bilo ono ispravno ili pogrešno, verovatno ne pomaže mnogo ni igračima ni navijačima.

Ali ove legende su postavile standarde. Ako igraš ispod tih standarda moraš da očekuješ kritiku.

Da li to stvara dobru priču oko Arsenala? Ne, nikako. Ali opet kada radite u medijima poput Tjerija dobijaćete i kontroverzna pitanja. On će reći šta misli, bez obzira da li se to vama sviđa ili ne. Ne može stalno samo da pruža izgovore.

Mi želimo da Arsenal dobro igra, ali nam je potrebno da pokažu malo više želje i strasti dok nose dres. To je ono što smo mi radili. I mi smo ponekad igrali loše… ali i kada smo igrali loše trudili smo svim snagama da ne izgubilmo utakmicu.

Odigrao sam neke zaista slabe utakmice, poput onog poraza na Old Trafordu kada je bilo 6:1 za Junajted. To je pitanje ponašanja kod ovakvih poraza koji se pamte i načina dizanja iz „mrtvih“. U fudbalu put nikad nije jednostavan, tokom sezone ima i uspona i padova. Dešavanja tokom leta očigledno nisu bila ni od kakve koristi, ali želim da vidim da su pokazali karakter.

Kada gostuješ Liverpulu znaš da ti je to jedan od najtežih mečeva u sezoni, sa navijačima naoštrenim za derbi. U pojedinim momentima Liverpulu, koji je dobro igrao, je bilo previše lako na terenu što su iskoristili i stekli prednost. Ali tada treba da se uzdižete korak po korak, a za to su vam potrebni igrači koji će voditi jedni druge, dok ne uspete da ovladate situacijom i napravite preokret.“