Čeh: Besan sam i razočaran

Petr Čeh, jedina svetla tačka u nedeljnom derbiju među igračima Arsenala i najzaslužniji što poraz nije bio potpuni debakl, priznao je da je poraz od Totenhema obavio nadanja o učešću Arsenala u Ligi šampiona velom crnih slutnji. Arsenal je ostao prikovan na šestom mestu, pet poena iza Mančester Junajteda odnosno šest poena iza četvrtoplasiranog Mančester Sitija, a već sledećeg vikenda ugostiće Junajted na Emiratima. Čeh je rekao da su morali da dobiju Totenhem kako bi očuvali svoja nadanja da mogu da završe sezonu na četvrtom mestu.

“Osećam se besno i razočarano jer, očigledno je, ovo nije bila utkamica koju smo želeli da izgubimo i ovo je veliko razočaranje za nas. Boli, jer je ovo bila važna utakmica za oba tima. Oni su morali da pobede da bi ostali u trci za prvo mesto. Mi smo morali da pobedimo da bi naša nadanja o plasmanu u Ligu šampiona ostala u životu. Vidljivo je da smo vrlo razočarani jer je u pitanju derbi severnog Londona, koji mnogo znači navijačima, klubu i nama igračima. Trebala su nam tri poena, a završili smo bez ijednog.”

Navijači Totenhema su čekali pune 22 godine da u prvenstvu završe plasirani ispred komšija, što su osigurali pobedom u derbiju, ali Čeh insistira da plasman iza Sparsa nije glavni razlog razočarenja u ekipi: “Naš cilj je da se nadmećemo za titule, tako da smo razočarani našom sezonom jer nismo u trci za titulu. Imamo još da odigramo pet mečeva, a van smo trke za titulu. To nije bio cilj (da završimo iza Totenhema), pa smo s tim razočarani. To što je Totenhem završio ispred nas ili odigrao bolje je jedna stvar, ali mislim da je najvažnija stvar za klub, za igrače, za sve da ostvare sopstvee ciljeve, a ne da brinu šta drugi rade.”