Timske vesti pred Keln

Arsen Venger je, na današnjoj konferenciji za štampu, izneo detalje o spremnosti tima pred predstojeći meč Lige Evrope protiv nemačkog Kelna.

Pre same konferencije, pojavili su se izveštaji da su neki članovi prvog tima propustili trening, kako bi se odmorili pred meč PL s Čelsijem u nedelju. Ovakav postupak Vengera daje jasnu indikaciju da će u LE dati šansu igračima koji ne provode mnogo vremena na terenu u ligaškim mečevima. Neki od igrača koji su ‘odmarali’ su Čeh, Kosjelni, Džaka, Remzi, Velbek, Ozil i Lakazet…

Što se povreda tiče, nemamo velikih problema. Neki igrači koji su igrali dve međunarodne utakmice (kao što su Ozil i Remzi) su i dalje umorni od tih napora, i njih ćemo sigurno odmoriti. Jedina nova povreda je Kokelanova, on će odsustvovati 3 nedelje.“ – kratko je rekao Venger.

Na pitanja novinara o ‘mešanju tima’, nije želeo da ulazi u polemiku, ali je rekao da je svaka takva utakmica nova prilika za njih da se dokažu.

S obzirom da je menadžer odlučio da s nastupom u LE ide u ovom pravcu, treba očekivati da će nosioci igre biti Mohamed Elneni, Ivobi, Volkot, Žiru itd, dok će šansu dobiti i mlađi igrači poput Čembersa.

Utakmica je na programu sutra, u 21h po srpskom vremenu.