„Ovo je više od derbija“

Da li je ovo dobar trenutak za derbi severnog Londona? Zašto je Totenhem u lošoj seriji? Koliko će roviti Kejn biti pretnja po gol Arsenala? Zašto Spursi ne mogu da pobede na Vembliju? Na sva ova, a i druga pitanja, odgovarao je Arsen Venger na današnjoj konferenciji za štampu, pred meč Arsenala i Totenhema (nedelja, 13h).

-Šta mislite o ekipi Totenhema?
-Biće interesantan duel. Za nas je važna utakmica jer na dobroj poziciji u ligi, i želimo taj položaj dodatno da ojačamo. Totenhem je takođe dobar… Veoma je tesno na vrhu. Ovo je još jedna domaća utakmica za nas, tako da, bio to Totenhem ili neko drugi, mi želimo da pobedimo svaku utakmicu kod kuće. Ulazimo u težak period, igraćemo velike utakmice, i želimo da ih pobedimo.

-O problemima Totenhema
-Ne znam, ne mogu da dam svoj sud o tome. Nije to moj posao.

-Da li Arsenal ima mentalnu nadmoć nad Spursima?
-Ne znam, pitajte njih to. Mi pokušavamo najbolje što možemo. Trenutno sam fokusiran na činjenicu da je ovo više od derbija. Ovo je vrlo važna utakmica, i mi, pobedom, treba da pokažemo da ćemo imati bitnu ulogu u prvenstvu ove sezone. 

-Totenhem je još uvek neporažen, hoće li to igrati ulogu?
-Ne. Prerano je u sezoni za tako nešto. Trenutno, važno je da se fokusiramo na sebe, na kvalitet naših igara. Mi znamo da smo bili dobri na strani, i znamo da će nam uspeh zavisiti od partija koje pružimo kod kuće. Ne želim preterano da razmišljam o njima, draže mi je da se fokusiram na svoj tim, i da mi odigramo dobru utakmicu.

-O Kejnu…
-Ne znam hoće li igrati. Očekujem da Totenhem bude na svom vrhuncu, i da odigraju dobar meč. Mislim da smo dovoljno dobri da nije bitno ko će igrati za njih.