„On bi odbio Barselonu zbog Arsenala“

Aleks Ivobi bi odbio prelazak u Barselonu ili drugi klub za puno novca kako bi ostao u Arsenalu, kaže njegov otac.

Dvadesetogodišnji Ivobi je u Arsenalu još od svoje šeste godine, a trenutno je standardni član prve postave Arsena Vengera. Njegove dobre partije su svakako skrenule pažnju nekih od najvećih klubova Evrope, ali Čuka Ivobi kaže da njegov sin nema nameru da menja sredinu, čak kada bi za njega interesovanje pokazala i Barselona.

„U fudbalu nikada ne možete reći ne, ali trenutno je na pravom mestu. Ide mu dobro u Arsenalu i ako bi neki klub došao po njega odgovor bi sigurno bio ne. Novac mu nije na prvom mestu, tako da ako bi klub poput Barselone došao sa izdašnom ponudom on bi ih odbio. On trenutno ne misli o novcu već o svojoj karijeri, napretku i podizanju na viši nivo.“ kaže Ivobi senior i dodaje:

„Doveo sam ga u Arsenal kada je imao 6 godina, a prvi ugovor je potpisao sa 8. Sve što zna je Arsenal. Nikada nije išao na pozajmicu, uvek je bio u Arsenalu. Probio se u prvi tim i ono o čemu svi pričaju je njegova skromnost. Mislim da je to jako bitno, jer kada igrač postane arogantan to se negativno odražava na karijeru. Vidim ga u dresu Arsenala još mnogo, mnogo godina“.