Nevil: Sančez ‘odsutan’ u Arsenalu

Nekadašnji bek Mančester Junajteda, a sada stručni konsultant Skaj Sportsa, Geri Nevil, doveo je u pitanje Aleksisovu posvećenost timu.

Celog leta se spominjalo da će Čileanac napustiti Arsenal i preći u Mančester Siti. I, iako se poslednjeg dana prelaznog roka činilo da će do tog transfera i doći, na kraju je Sančez ostao u Londonu. Kasnije su, kroz medije, procurele informacije da je Arsenal bio voljan da pusti igrača, kao i da je Sančez želeo da promeni sredinu, ali, usled nemogućnosti Arsenala da dovede zamenu na vreme, igrač je morao da ostane. Podsetimo, Aleksis je trenutno u poslednjoj godini svog ugovora, i izvesno je da će napustiti klub narednog leta, i to bez obeštećenja.

Od kako se prelazni rok završio, sve su glasnije spekulacije o interesu drugog mančesterskog kluba, Junajteda za najboljeg igrača Arsenala. Nevil, iako smatra da bi njegov bivši klub trebalo da pokušava da dovede najbolje moguće igrače, nije siguran u kakvom je mentalnom stanju Aleksis Sančez trenutno. On kaže da nije bio impresioniran formom Čileanca na startu ove sezone.

Sančez je odsutan već šest meseci. Do poslednjih par meseci prošle sezone nisam mogao da kažem jednu lošu stvar o njemu, ali čini mi se da je od tada u padu. Hajde da vidimo kako će igrati u nastavku sezone. Jasno mi je da on još uvek nije u top formi, posle produženog odmora, ali to što je igrao je bilo slabo. Svidelo mi se kako je Arsenal igrao u nedelju protiv Čelsija. Nisu igrali toliko dobro protiv jakih ekipa u prethodnim sezonama. A, Aleksis nije bio na terenu… Iza Lakazeta su bili Ivobi i Velbek. Ta utakmica je znak Arsenalu da je nekada moguće postići bolji rezultat s igračima koji rade zajedno i drže se plana iz svlačionice, nego s nešto kvalitetnijim individualcima. Sančez je uvek bio veliki radnik, mora da se posveti tome ukoliko želi da pomogne klubu pred kojim su važne utakmice.“ – prokomentarisao je legendarni desni bek.