„Nećemo prodati Sančeza i Ozila“

Arsen Venger je ponovio da Arsenal nema nameru da proda svoja dva najbolja igrača – Aleksisa Sančeza i Mesuta Ozila.

Oba igrača ulaze u poslednju sezonu svojih ugovora, a, iako je poznato da pregovori o produženju tih ugovora traju, nikakav dogovor još uvek nije postignut. Pored toga, poznato je da postoji interes za oba igrača. Za Sančeza se interesuju ‘bogataši’ Siti i Čelsi, dok su za Ozila interesovanje pokazali klubovi iz Španije.

Venger, svestan da su njegovom timu potrebna pojačanja, shvata da bi odlazak jednog, ili obojice, igrača bio veliki korak u nazad.

Što se ovog leta tiče, oni će ostati u klubu. Nadam se da možemo postići dogovor o produženju njihovih ugovora. Svakako ih nećemo prodati, ne želim da činim tim slabijim… Jedini izuzetak bi mogao biti da nađemo igrača istog kvaliteta, a da neko od ove dvojice apsolutno zahteva da napusti Arsenal. Mislim da to trenutno nije slučaj. Trenutno pokušavamo da zadržimo, i ojačamo, tim koji trenutno imamo.

Upitan da li postoji šansa da igrači ne pruže svoj maksimum ukoliko budu zadržani u klubu naredne sezone, Venger negira.

„Kada potpišete profesionalan ugovor vi se obavezujete da ćete dati sve od sebe do poslednjeg dana tog ugovora. Uostalom, oni su pobednici… Ljudi s takvim mentalitetom žele da pobede na svakoj utakmici na kojoj igraju.“