Moguća prodaja Ozila i Sančeza u januaru

Arsen Venger je izjavio da ‘postoji mogućnost’ da će Arsenal prodati Aleksisa Sančeza i Mesuta Ozila u zimskom prelaznom roku.

Dvojici ključnih igrača ugovori ističu na leto, i, ukoliko klub želi da zaradi na njima, januarski prelazni rok je poslednja prilika. Za Aleksisa je već odavno izvesno da naredne sezone neće igrati na Emirejtsu (možda u drugom dresu), dok pregovori s Ozilom i dalje traju, a njegov agent je dao ohrabrujuće komentare o napretku istih.

Venger je, ipak, optimističan da će oba igrača biti u Arsenalu i u budućnosti. Upitan da li postoji krajnji rok za odluku, koji će staviti pred igrače, odgovorio je da, za sada, njega nema. Zatim, kada mu je novinar predočio mogućnost odlaska dvojice igrača u januaru, Venger je dodao: „Kada se nađete u situaciji u kojoj smo mi sada morate da razmišljate o svakom mogućem scenariju. Moguće je da će otići.

Venger se, potom, osvrnuo na komentare Ozilovog agenta: „Moje shvatanje je da Ozil želi da ostane u Engleskoj još dve ili tri godine. Uvek sam govorio da to što on nije potpisao nov ugovor prošle sezone ne znači da će sigurno otići. Oba igrača mi trenutno deluju zadovoljno, i nadam se da možemo da okrenemo situaciju u našu korist. Trenutno, ipak nismo blizu nikakvih dogovora.