Kazorlina budućnost u klubu pod znakom pitanja

Menadžer Arsenala, Arsen Venger, otkrio je medijima da ne zna hoće li ponuditi Santiju Kazorli novi ugovor. Trenutni ugovor Špancu ističe na leto, a on je već dugo vremena van terena zbog mnogobrojnih povreda koje ga prate.

Poslednju utakmicu za Arsenal Santi je odigrao u oktobru 2016. godine, i od tada se muči s Ahilovom tetivom, a, povreda je u jednom trenutku bila toliko loša, da je postojala bojazan da će mu noga biti amputirana usled infekcije. Do sada je Kazorla prošao kroz čak 10 operacija, a, najnoviji ‘realan’ datum za njegov povratak na teren je 2019.

Komentarišući ugovor španskog veznjaka, AV je rekao: „To hoće li mu biti ponuđen novi ugovor zavisi od njegove dostupnosti i mogućnosti da igra na vrhunskom nivou. Ukoliko na kraju sezone vidimo da njegov oporavak teče dobro, dobiće novi ugovor. Ali, moramo da budemo sigurni u to.

Tridesettrogodišnji Kazorla i sam ne krije da je već nekoliko puta razmišljao o kraju karijere, a Venger, naravno, žali zbog situacije u kojoj se fudbaler nalazi.

Tu dolazimo do velikih problema. Prvo, volimo ga kao osobu. Drugo, on je fantastičan fudbaler. Ali, ima i treće… Intenzitet Premijer lige zahteva neverovatnu fizičku spremu, a mi moramo da se uverimo da će on to moći da isprati.

Kazorla je ostao u lepom sećanju svim navijačima Arsenala, a na okupljanjima u BG i NS se neretko može čuti: „E, da je tu Kazorla, drugačije bi ovo bilo…