Independent: Žardim favorit da zameni Vengera

Kako javlja engleski Independent, Leonardo Žardim (43) želi da preuzme kormilo Arsenala, u slučaju da tu poziciju na leto napusti Arsen Venger.

Portugalac je trenutno u svojoj četvrtoj sezoni u Monaku, i spekuliše se da je ‘spreman za novi izazov’. Žardima, navodno, uprava Arsenala veoma ceni, i on bi bio prvi pik i za ovu sezonu, da Venger letos nije produžio svoj ugovor. Podsetimo, Venger je produžio svoj ugovor za još dve sezone, ali se u poslednje vreme spekuliše da bi mogao da napusti Arsenal već posle prve zbog loših rezultata koje klub ostvaruje.

Žardim je stekao ugled u evropskim krugovima jer je od Monaka stvorio jedan od najboljih timova u Evropi, osvojivši Ligu 1 ispred moćnog PSŽ-a, dok su u LŠ stigli do polufinala, izbacivši pre toga Totenhem i Mančester Siti. Monako je tada igrao brz, napadački fudbal, koristeći, uglavnom, mlade igrače. Na žalost, mnogo ključnih igrača te ekipe je letos prodato, tako da klub ove sezone beleži nešto slabije rezultate.

Naravno, u Kneževini nisu spremni da se lako odreknu svog trenera, te se spominje da tamošnji tehnički direktor Mihael Emenalo pokušava da ga ubedi da ostane što duže.