„Da smo igrali još dva sata…“

Arsen Venger je, razumljivo, bio nezadovoljan igrom svog tima u porazu od Sautemptona u četvrtfinalu EFL kupa. Ovo je drugi put u poslednje tri sezone kako Tobdžije ispadaju od Svetaca iz ovog kupa.

Džordi Klasi i Rajan Bertrand su golovima u prvom poluvremenu obezbedili pobedu gosujućem timu. Arsenal, sa svojom izmešanom postavom, nije uspeo da dođe do svoje igre. Govoreći posle utakmice, Venger nije pokušavao da nađe izgovore za lošu partiju.

Noćas nismo bili najbolji što možemo. Nema izgovora, samo možemo da konstatujemo da je Sautempton bio bolja ekipa. Nismo bili dobri u defanzivi i lako smo primili ta dva gola. Nismo imali dovoljno želje. Bili smo slabi, i platili smo cenu. Ne žalim zbog izbora tima, žao mi je što smo izgubili utakmicu. Oni su se branili dobro, bili su oštriji u duelima, i više su želeli pobedu. Kada su došli u vođstvo, mirno su priveli utakmicu kraju.“ 

Što se nas tiče, da smo igrali još dva sata, ni tada ne bismo dali gol.

 

Niz utakmica bez poraza, koji je trajao od prvog dana sezone i poraza od Liverpula, sada je završen. Naredna utakmica je gostovanje Vest Hemu na njihovom novom stadionu. Nema sumnje da će ekipa tada izgledati drukčije, kada se na teren vrate svi koji inače igraju u prvoj postavi.