Beljerin želi na EP za mlade

Hektor Beljerin kaže da je povreda članka za njega sada prošlost, i da se oseća spremnim da nastupi na Evropskom prvenstvu za mlade (U21) koje će se održati na leto.

Španac je, delom zbog pomenute povrede, izgubio svoje mesto u prvoj postavi Arsenala, a prošle nedelje je Arsen Venger izjavio da bi za njega bilo bolje da se odmori posle duge sezone, i da u sledeću uđe što svežiji i odmorniji.

EP nije idealan scenario. Trebalo bi da se odmori i spremi za sledeću sezonu. Španci vole da igraju za svoju zemlju, tako da mislim da će on ipak igrati na EP.

Reči mladog beka u neku ruku potvrđuju Vengerovu izjavu:

„Zaista želim da igram tamo. Predstavljati Španiju je nešto što je za mene vrlo važno. Ukoliko me selektor pozove – biću tamo.“

U poslednje dve utakmice, Venger je odlučio da promeni formaciju svog tima, te je umesto Beljerina sada na poziciji uz desnu aut liniju Aleks Okslejd Čembrlen, koji ima zadatak da pokriva celu tu stranu terena, umesto dvojca Beljerin – Volkot. Hektor kaže da je spreman da sačeka svoju šansu i pokaže šta zna.

„Imao sam nezgodnu povredu, ali sada sam 100% spreman, i probaću da se ponovo nametnem kada dobijem priliku. Tu sam ukoliko trebam ekipi. Spreman sam da igram u svakoj formaciji, i svugde na terenu. Kada menadžer odluči da mi da šansu, biću spreman.“