Barselona ponovo o njihovoj DNK

Potpredsednik Barselone Žordi Mestre veruje da bi Hektor Belerin mogao ponoviti potez svog sunarodnika Seska Fabregasa i posle Arsenala se vratiti u katalonski klub.

Belerin je sa 16 godina napustio barseloninu akademiju, gde je ponikao, preselio se u London i pod Arsenom Vengerom postao jedan od najboljih desnih bekova Evrope.

Već smo ga videli kao člana Barselone. On je sjajan igrač i to se ne dovodi u pitanje. Venger ga je ubedio da pređe tamo i obećao mu je nešto što mi nismo mogli. Nismo mogli da mu garantujemo da će za dve godine igrati umesto Danija Alveša.

Rekao je Mestre i komentarišući nekoliko slučajeva gde su igrači Barselone odlazili kao mladi u druge klubove a onda se vraćali na Kamp Nou dodao:

To što oni dobijaju priliku u drugim klubovima je pozitivno i to je dinamika koja je uvek donosila dobre rezultate za igrače koji u sebi nose barseloninu DNK.

Ovakve izjave svakako samo dolivaju ulje na vatru nakon spekulacija tabloida na Ostrvu o interesovanju Barselone i Mančester Sitija za Belerinove usluge. Ugovor mladog Španca sa Arsenalom ističe 2019. godine.

Tema na forumu: Hektor Belerin