Sančez igra protiv Urugvaja uprkos Vengerovom upozorenju

I pored upozorenja Arsena Vengera da bi nastup Aleksisa Sančeza u meču protiv Urugvaja mogao predstavljati veliki rizik s obzirom na nedavnu povredu, iz fudbalskog saveza Čilea su saopštili da će napadač biti uvršten u ekipu za sutrašnju utakmicu.

Sančez je na treningu doživeo povredu zadnje lože zbog koje je propustio meč sa Kolumbijom proteklog vikenda. Venger je istakao da bi forsiranje 27-godišnjeg napadača da nastupi u meču sa Urugvajem moglo da dovede do teže povrede koja bi ga odvojila od terena na par meseci.

Ipak, selektor Čilea Huan Antonio Pici kaže da se radilo o manjoj povredi, koja je navodno već sanirana.

„Sančez nije bio spreman za meč sa Kolumbijom, ali u pitanju je bila lakša povreda, tako da će biti spreman za ovaj meč (sa Urugvajem). On nije propuštao treninge, trenirao je svaki dan. Čak i dok smo bili u Kolumbiji on je radio izdvojeno. A juče je normalno trenirao sa ekipom“. rekao je Pici.

On je rekao i da nije bilo pritiska od strane klubova u vezi povređenih igrača:

„Do sada nismo bili pod pritiskom nijednog kluba. Moj stav je da nikada ne bih uvrstio u tim igrača koji nije spreman ili u mogućnosti da igra. Klubovi mogu biti mirni jer mi veoma poštujemo naše igrače. Njihovo zdravlje je najvažnije i nikada nećemo forsirati bilo kog igrača da igra ako nije dobio odobrenje medicinskog tima“.

Ostaje da se vidi da li će i kako će Arsen Venger i Arsenal reagovati na ovu odluku i da li će Sančez posle ovoga biti spreman za subotnje gostovanje Mačester Junajtedu.

Tema na forumu: Aleksis Sančez