Venger ljut zbog Aleksisa

Arsen Venger kaže da je vrlo važno da Arsenalov medicinski tim ima uvid u medicinske snimke povrede Aleksisa Sančeza, i upozorio je čileanskog selektora da bi njegovo igranje na sledećem meču za reprezentaciju bilo „ravno samoubistvu“.

Napadač nije otputovao u Kolumbiju, na kvalifikacioni meč za SP, ali postoji priča da bi on mogao biti u timu protiv Urugvaja, u utorak. Aktuelni šampioni Južne Amerike su trenutno sedmi na tabeli južnoameričke kvalifikacione grupe, posle lošeg niza rezultata.

Venger je potvrdio da postoji povreda mišića, i naglasio svoje brige.

Dobio sam poruku sinoć, javili su mi da ima povredu tetive. Tim Čilea je otputovao bez njega sada, ali su ga zadržali da bi ga eventualno koristili na sledećoj utakmici. Verujem da ima povredu tetive. Naše medicinsko osoblje bi trebalo da ima pristup rezultatima testiranja. Nadam se da neće doneti pogrešnu odluku, koja bi mogla da uzrokuje njegovo duže odsustvo s terena. Naravno da oni žele da ostvare dobre rezultate, ali je takođe bitno sačuvati Sančezovo zdravlje.

U međuvremenu, oglasio se i sam Aleksis rekavši da oseća male bolove, ali da veruje da će biti spreman za meč protiv Urugvaja.