Zvanično: Emeri novi menadžer Arsenala!

Unaj Emeri je novi menadžer Arsenala, potvrđeno je i zvanično od strane londonskog kluba!

Emeri na Emirejts stiže nakon dve godine provedene na klupi PSŽ-a, sa kojim je prošle godine osvojio prvenstvo, kup i liga kup. 46-godišnji Španac je pre toga 3 sezone proveo u Sevilji, sa kojom je 3 puta za redom osvajao Ligu Evrope.

Govoreći o dolasku Emerija izvršni direktor Arsenala Ivan Gazidis je rekao: „Unaj je beležio neverovatne rezultate tokom svoje karijere, razvijajući pritom neke od najtalentovanijih igrača Evrope i igrajući atraktivan, napadački stil fudbala, koji se savršeno uklapa uz Arsenal. Njegov predani i strastveni pristup i osećaj vrednosti na terenu i van njega čine ga idealnom osobom za budućnost kluba“.

„Sproveli smo široku i rigoroznu potragu za novim menadžerom, koja je obuhvatala detaljnu analizu referenci, podataka, video materijala i intervjue sa svim kandidatima sa užeg spiska. Svi su bili zainteresovani za poziciju, ali smo mi bili jednoglasni da je Unaj najbolji izbor za menadžera koji će nas povesti u novo poglavlje istorije ovog kluba“.

Većinski vlasnik Arsenala Sten Krenke se nadovezao: „Veoma smo srećni zbog dolaska Unaja u Arsenal. On je dokazan pobednik. Uvereni smo da je on prava osoba za ovaj posao koja će doneti trofeje za naše navijače i sve ostale kojima je Arsenal u srcu“.

„Nekoliko stvari se istaklo tokom intervjua sa njim – njegovo fudbalsko znanje, energija, odlučnost i ljubav prema fudbalu. Poznavanje našeg kluba i naših igrača, Premijer lige i evropskih takmičenja bilo je impresivno. On deli našu viziju da se razvijamo dalje na onome što je stvorio Arsen Venger i pomognemo ovom klubu da ostvari velike uspehe“.

Emeri je svoju trenersku karijeru započeo u Lorka Deportivu 2005. godine. Nakon toga je vodio Almeriu, Valensiju i Spartak Moskvu, pre nego što se vratio u Španiju, na klupu Sevilje.

Komentarišući svoj dolazak u Arsenal on je rekao: „Oduševljen sam što se pridružujem jednom od najvećih klubova. Arsenal je prepoznat i voljen zbog svog stila fudbala, razvoja mladih igrača, sjajnog stadiona i načina na koji se klub vodi. Veoma sam uzbuđen zbog pružene prilike da vodim klub u novom poglavlju njegove istorije. Sastao sam se sa Stenom i Džošom Krenkeom – jasno je da imaju velike planove za klub i posvećenost ostvarivanju velikih uspeha. Uzbuđen sam zbog izazova koji nas čekaju i radujem se nekim novim posebnim momentima za sva koji vole Arsenal“.