„Znamo šta moramo da uradimo u revanšu“

Sudeći po Vengeru, činjenica da njegov tim mora da postigne gol u revanšu polufinala Lige Evrope može da se ispostavi kao dobra stvar.

Imao je Arsenal dobru priliku da već u prvom meču obezbedi put u finale, ali je, nakon terenske inicijative odbrana ipak popustila, i Atletiko ima svako pravo da bude zadovoljan urađenim u Londonu.

Venger je apelovao na svoje igrače da budu optimistični, i da ponove dobru partiju za nedelju dana u Madridu.

„Jedina dobra stvar od sinoć je što sada imamo jasan zadatak pred sobom – u Madridu moramo postići gol. Ponekad takvo stanje stvari može da bude prednost. Ne želim da mnogo razmišljam o utakmici od juče. Promašili smo mnogo šansi, a u finišu meča smo i primili gol. Kako se to moglo dogoditi? Zašto se dogodilo? Ono što me najviše frustrira u mom poslu je kada rezultat ne oslikava stanje snaga na terenu, a upravo to je slučaj s ovom utakmicom.“

Iako je Atletiko skoro ceo meč igrao s igračem manje, a Arsenal stvorio mnogo šansi, pobeda je izostala i jasno je da on ne može biti zadovoljan izdanjem svog tima – pogotovo odbrane. U par navrata kada je bilo potrebno da reaguju, oni su to uradili smušeno, a na kraju je gol primljen na skoro pa komičan način. Ipak, Venger odbija da upire prstom u svoje igrače.

„Da bi smo imali šansu da prođemo u finale moramo da se podignemo posle ovog, objektivno lošeg, rezultata. Da ponovo stvorimo samopouzdanje i želju. Primljen gol nas je zaista ubio danas. Ipak, moramo shvatiti da smo igrali protiv najjačeg tima u takmičenju i da smo bili nadmoćni. To nam može dati snagu za revanš.“