Žiru ipak u Čelziju

Francuski L’Equipe saopštava da je odluka o Žiruovoj daljoj karijeri doneta jutros i da će se on preseliti na Stamford Bridž u narednim satima.

Transfer će biti u visini od oko 15.3 miliona funti plus 2.2 miliona za bonuse i ugovor će biti potpisan na 18 meseci plus godinu dana opciono.

Tako će Bašuai otići na pozajmicu u Dortmund, dok će troškove snositi Arsenal u sklopu dogovora oko transfera Obamejanga.

Olivije Žiru je u Arsenal stigao 2012. iz Monpeljea i od tada je na 253 utakmice postigao 105 golova i asistirao 41 put. Njegov „skorpion“ će se dugo pamtiti, a za taj gol dobio je i Puškaš nagradu koju dodeljuje FIFA za najlepši gol u 2017. godini.

Dugo je nosio teret jedinog napadača i mučio se da održi formu na svakoj utakmici.

U poslednje vreme Žiru je utakmice počinjao sa klupe, međutim ulascima pred kraj utakmica često je znao da postigne spasonosni gol za Arsenal, te bio uvek posvećen i odan klubu. Sa Lakazetom i Obamejangom Arsenal bi uz Žirua imao sjajan trio i više opcija u formaciji. Ostaje nedoumica da li je ovo pametan potez jer nije lako nači igrače takvog kvaliteta, dok uz to Arsenal nema rezervnih opcija u slučaju povreda, kao ni visinu u napadu. Odgovor na to će doći sam u narednom periodu.

Jan Rajt je za BBC izrazio svoje mišljenje u vezi ovog transfera:
„Zašto bi neko prodao Žirua? To nema smisla. To be bilo kao da izgubite novčanicu od 10 funti, a nađete od pet. Svodimo se na uvođenje Danija Velbeka ili ako Lakazet ne igra, onda će Dani startovati. Mi nemamo takvog dokazanog igrača koji je spreman da uđe sa klupe i postigne gol.“