Žiru i Oks posle pobede nad Sanderlendom

Olivije Žiru i Aleks Okslejd Čeberlen su, očekivano, bili zadovoljni posle pobede (4 – 1) nad Sanderlendom.

Žiru je nastavio svoj povratak u tim, posle dvadesetak minuta u utorak u kupu, sada je ponovo dobio šansu sa klupe i u potpunosti je iskoristio: posle gola za izjednačenje Sanderlenda, s dva gola je doneo pobedu svojoj ekipi.

Možda se činilo da je lako, ali je bilo potpuno suprotno. Počeli smo dobro, ali smo im dozvolili da se vrate u meč. Nismo na vreme postigli drugi gol, i bili smo ranjivi u odbrani. Kada smo dali drugi gol, ubrzo su došla još dva, i priveli smo meč kraju.

Verovatno ne postoji ni jedan navijač Arsenala koji nije pomislio da će se dogoditi već stotinu puta viđen scenario: dominacija, olako primljen gol, i prosipanje bodova… So na ranu dodavao je i nedosuđen penal nad Aleksisom Sančezom (Martin Etkinson da više nikada ne sudi prvoligaški fudbal).

Okslejd: „Naravno, u tom momentu pojave se određene sumnje, ali, na sreću, imali smo dovoljno vremena da ponovo povedemo. I pre njihovog gola mi smo delovali kao da možemo da damo još neki. Moramo da budemo samouvereni, i da stalno napadamo. Srećom, veliki (Žiru) je ušao u igru i dao dva komada.

Nije Žiru propustio da se dotakne svoja dva dodira kojima je postigao golove. Ti pokušaji ‘iz prve’ su jedna od stvari koje umeju da izlude gledaoce. Danas, ipak, sreća je bila na njegovoj strani.

Kada bih mogao to da uradim u svakoj utakmici bio bih najsrećniji čovek na svetu. Danas sam dobio dobre pasove od svojih saigrača i uspeo u svojim namerama. Ovo mi mnogo znači jer izlazim iz teške povrede. Veoma sam srećan što sam ponovo na terenu, i današnji učinak mi pruža veliku dozu zadovoljstva.

Sam Oks se nekoliko puta našao u izglednim pozicijama, ali nije uspeo da postigne gol. Neki put se mogao steći utisak da je morao bolje da reaguje. Čembo ipak nije bez zapaženog učinka u današnjem meču – Aleksis Sančez je postigao prvi gol na meču baš posle njegove asistencije.

U drugom poluvremenu sam imao nekoliko dobrih prilika. U jednom slučaju, nisam shvatao koliko vremena imam, pa sam brzo žutirao. Ali, srećan sam što sve češće dolazim do pozicija iz kojih mogu da dam gol. Nadam se da ću u budućnosti češće biti strelac.