Zašto je Sančez šutirao penal?

Na meču protiv Hala pred kraj prvog poluvremena Sančez je vrlo traljavo izveo penal koji je Jakupović odbranio. Ovim neiskorišćenim penalom je otvorio pitanje ko je u Arsenalu zadužen za izvođenje penala jer je Santi Kazorla uspešno izvodio penale na poslednja dva ligaška meča. U pres zoni Venger je izjavio:

„Santi je trebao da ga izvede, ne znam zašto se to nije dogodilo, postoji redosled, nije bilo planirano da Sančez šutira. Želim da znam šta se dogodilo kako se to ne bi ponovo desilo. Na kraju svako može da promaši penal, to moramo da prihvatimo.“

Na konferenciji za medije koja je usledila Venger je rekao: „Moram da proverim, ali mislim da je Santi na čelu liste. Mi imamo tri igrača, da li on nije hteo da ga izvede, da li je rekao Aleksisu da ga izvede? Ne znam.“ Novinara je dalje zanimalo kako Venger reaguje na činjenicu da je Sančez uzeo da šutira penal uprkos predviđenom redosledu. „Vidite, idealno vi želite, kao menadžer, da se sve stvari dešavaju redosledom kako ste vi odlučili. Mi u našoj igri ne živimo u idealnom svetu, a sa druge strane, svi promašuju penale, pa i Santi. Moramo da prihvatimo to da možete da promašite penal. Protivnički golman je napravio dobru odbranu, nije on promašio. To je deo igre“, zaključio je Venger odgovor na ovo pitanje. Da li je ovo tema koja će živeti samo jedan dan ili su na utakmici sa Halom otvorena neka važnija pitanja u odnosima menadžera sa pojedinim igračima pokazaće dani pred nama.