Zašto je Oks bolji ove sezone

Arsen Venger je pozdravio napredak Aleksa Okslejd-Čembrlena ove sezone – i naglašava činjenicu da je ostao u formi i pokazao svoj kvalitet. Čembrlen je postigao šest golova i zabeležio šest asistencija – uključujući sjajno dodavanje za Mesuta Ozil protiv Stouka – a menadžer je zadovoljan napretkom koji postiže.

„Verujem da je karijera Aleksa Okslejd-Čembrlena, poput karijere Tea Volkota, mnogo puta bila prekidana zbog povreda. Imao je mnogo, mnogo zastoja. Mislim da je prva sezona u kojoj je stalno prisutan. [Okslejd- Čembrlen i Volkot] igraju na pozicijama gde su fizički zadaci možda zahtevniji nego na bilo kojoj drugoj poziciji. Danas po bokovima, morate da se krećete napred i nazad, treba da se branite, treba da opasno napadate. Tako da morate da pronađete nivo dobre izbalansiranosti, a to zahteva malo iskustva. Aleks je sada mnogo efikasniji kada napada. On može da obezbedi [dobar pas] – i u subotu je on poslao dobar završni pas Ozilu, a može i sam da poentira. To je ono što želite od njega.

Želim da Okslejd- Čembrlen ostane u klubu.  Kupio sam ga u veoma ranom uzrastu i mislim da se dobro razvija. Ove sezone pravi korake, napreduje i ukupno uzevši kada ulažete mnogo vremena i rada i igrač je zdrav [želite da on ostane]. Mislim da igrač voli što je ovde. On je integrisan sa kvalitetima koje želimo da imamo i iznad svega želim da ostane.“