Votford ispraćen sa Emirata sa 3 gola

Stadion: Emirati

Poseta: 59.131

Arsenal: Čeh, Kolašinac, Holding, Mustafi (Čejmbers 73), Mejtland-Najls, Elneni, Džaka, Ivobi (Velbek 66), Ozil, Mikitarjan (Vilšer 78), Obamejang; menadžer A. Venger

Votford: Karnezis, Holebas, Mariapa, Prodl, Janmat (Brito 80), Dakur, Kapu, Rišarlison, Pereira (Okaka 67), Kiko (Hjuz 62), Dini; menadžer H. Garsia

Sudija: M. Etkinson

Strelci: Mustafi (8), Obamejang (59), Mikitarjan (77) za Arsenal

Žuti kartoni: Mustafi, Džaka (Arsenal), Holenas (Votford)

 

Statistika:

Posed lopte: Arsenal 60% : 40% Votford

Šutevi: Arsenal 11/7 : 11/4 Votford

Korneri: Arsenal 4 : 9 Votford

Ofsajdi: Arsenal 5 : 3 Votford

Faulovi: Arsenal 12 : 9 Votford

Dodavanja: Arsenal 502 : 324 Votford

 

Kasno Marko na Kosovo stiže… a i igrači Arsenala su se kasno setili kako to veliki klubovi igraju sa manjim ekipama – fudbalska predstava koja nije za pamćenje i special dvd izdanje, u kojoj je bilo i propusta i pada u koncentraciji i broju obrtaja, ali koja donosi bodove, održava kontinuitet pobeda i donosi preko potrebnu stabilnost. Kasno jer je prvenstvo za nas okončano, kasno jer je danas u Londonu temperatura tek neki stepen niža nego u Beogradu, pa izgovor da navijači nisu došli zbog hladnoće otpada, kasno jer smo ostatak sezone sveli na borbu za Ligu Evrope.

U pozorišnoj atmosferi, gde je jedino sektor za gostujuće navijače bio u potpunosti ispunjen, Arsenal je postigao tri gola, a mogao još toliko, ali isto tako je mogao toliko i da primi. Nije ih primio jer je danas Čeh branio sve, čak i penal i tako stigao do svog 200 meča u Premijer ligi bez primljenog gola!

Arsenal i Votford su uputili isti broj šuteva prema golu, što ne bi smelo da se događa, ali je bolji napadački red londonskog tima odneo prevagu. Mikitarjan, Ozil i Obamejang su delovali lucidno i raspoloženo za igru. Šteta pa ih nećemo videti u nastavku Lige Evrope, jer bi igrati sa Obamejangom u špicu i na evropskoj sceni bila značajna prednost. Mikitarjan i Obamejang su odlično asistirali jedan drugom i pokazali da se zaista dobro razumeju u igri. Mustafi bolji nego inače, Elneni solidan.

Skoncentrisati se na drugi meč sa Milanom, koji mora da se odradi bez greške, a onda šta nam šarene kuglice daju to nam je. Što se tiče prvenstva, možda nije zgoreg da mlađi u ovih preostalih osam kola dobiju više šansi, da se to preostalo vreme iskoristi kako bi se videlo ko ostaje, a ko će sve da ide iz Arsenala, jer remont nam je izvestan ako ne želimo još jednu ovakvu sezonu.