Volkot: Promenio sam stav

Teo Volkot veruje da je za dobru formu u kojoj se nalazi zaslužna promena stava, za koju kaže da bi voleo da se desila ranije.

Prošla sezona je bila jedna od gorih u karijeri brzonogog Engleza, a kulminirala je njegovim neodlaskom na Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Tokom leta je, kako kaže, razgovarao sa Arsenom Vengerom, što mu je pomoglo da promeni stav i novu sezonu počne jako dobro. On je na prvih 6 mečeva ubeležio 3 pogotka a evidentno je da je unapredio i druge aspekte svoje igre.

„Sve je do napornog rada. Razgovarao sam dosta sa menadžerom i nakon toga pogledao sebe u ogledalo. Znam šta mogu. Želim da ovaj tim pruža dobre rezultate i mislim da možete videti tu moju želju u načinu na koji sada igram. Želim to više nego bilo ko drugi i to je ono kako sada razmišljam. Šteta je što se ta promena nije dogodila pre nekoliko godina, ali sada je moj stav prema igri potpuno drugačiji“.  rekao je Volkot na konferenciji za medije pre meča Lige šampiona sa Bazelom i priznao da je za sada odustao od ideje da igra centralnog napadača:

„Mislim da mogu igrati na svakoj poziciji u napadu, ali sam želeo da se vratim na ono što znam najbolje i menadžer je, stavljajući me ponovo na desno krilo, pokazao koliko veruje u mene. Želim da nastavim sa dobrim igrama kako bih se odužio za to“.

volkot-1617-3556
Volkot je pružio sjajnu partiju u pobedi nad Čelsijem (3:0).

Arsen Venger je priznao da je Volkot imao uspona i padova u karijeri, ali da nikada nije razmišljao o njegovoj prodaji:

„Teova karijera je imala uspone i padove. Zašto sam uvek verovao u njega? Zato što mislim da je on ambiciozan i inteligentan, a sa inteligentnim ljudima šansa uvek postoji. On ima nešto što imaju veliki igrači a to je realna procena svojih performansi i slabosti. Imali smo razgovor na početku sezone i on je bio jasan, procenio je sve to i shvatio da mora imati pozitivan stav. To je razlog zašto mislim da je zaslužio šansu“.

Venger je istakao i da se deo razgovora sa Volkotom odnosio na defanzivne zadatke koji bi morao da preuzme kao krilo:

„Napredovao je na tom polju i to je dokazao u subotu (protiv Čelsija). On zna da kada igraš na boku moraš dodati i taj defanzivni aspekt svojoj igri jer su danas svi bekovi koji idu napred opasni.  Dok god shvata i ispunjava to ja sam u redu sa tim da igra na krilu“.

Francuz međutim nije želeo da odbaci mogućnost da Arsenalova 14-ca ponovo zaigra kao špic: „Jedna od stvari u našem poslu je to što nikada ne možete reći  nikada“.

Tema na forumu: Teo Volkot