Volkot: „Nisam ni sanjao 100“

Gol koji je došao u drugom poluvremenu utakmice protiv Saton Junajteda bio je 100. gol Tea Volkota u dresu Arsenala!

On je, tim golom, postao 18. igrač u istoriji kluba koji je pristupio ‘klubu 100’. Zanimljivo je da je Teo na tom meču nosio i kapitensku traku.

Rođen 1989. sa nepunih 17 godina je iz Sautemptona prešao u Arsenal, i trenutno je igrač s najdužim stažom u klubu. Da postigne stotinu golova trebalo mu je 11 godina, i 370 odigranih utakmica u tom periodu. Kako priznaje, nikada nije razmišljao da je ovaj uspeh moguć.

Uvek sam želeo da dam sve od sebe, da vredno radim, ali nikada nisam očekivao da ću stići do broja 100. Ovo je sjajno, bez teksta sam. Nisam razmišljao o svom saldu i jednostavno mi se dogodilo. Siguran sam da ću zapravo postati svestan svega tek za nekoliko dana. Veoma sam ponosan jer je to veliki uspeh na ličnom planu. Naravno, ne želim tu da se zaustavim. Ne bih uspeo bez svojih saigrača, ovih trenutnih, kao i nekih prošlih. Hvala im za sve.

Najbliži Volkotu po sumi golova, od igrača trenutno u klubu, je Olivije Žiru, čiji je konto trenutno 93. Na prvom mestu večne liste je, naravno, Tjeri Anri sa 228 golova za Tobdžije, a prate ga Ian Rajt (185), i Klif Bastin (178).

Tema na forumu: Teo Volkot