Vilširu ponuđen novi ugovor

Vest koja je ostala u senci priča o Sančezu, Ozilu i Volkotu, je da je klub odlučio da Džeku Vilširu ponudi produžetak saradnje.

Iako se prošle sezone, kada je otišao na pozajmicu u Bornmut, činilo da je njegova epizoda u Arsenalu gotova, Vilšir se u poslednjih mesec dana nametnuo kao standardan prvotimac, i navijači se sada lako prisećaju njegovih dobrih partija pre niza povreda.

Navodno, struktura ugovora bila bi takva da bi njegova osnovna plata bila manja nego što je trenutno, ali da bi uz potencijalne bonuse, on mogao da zaradi više nego sada. Ovakav potez kluba je donekle i razumljiv, kada se u obzir uzme njegova istorija povreda i, samim tim, odustvovanja s terena.

Poznato je da je Džek od detinjstva navijač Arsenala, da živi svoj san igrajući u klubu, a često je to i potvrđivao u medijima. Ipak, jasno je da će i drugi klubovi pokušati da privuku desetku Arsenala u svoje redove. Njegov trenutni ugovor ističe u junu, i bilo bi dobro da se ova situacija reši što pre.

Ostaje da se vidi da li će igrač prihvatatiti finansijsku stranu ugovora, a AV je, u decembru, izjavio: „Verujem da će on ostati, ukoliko budemo mogli da se dogovorimo oko para. Siguran sam da želi da ostane.