Vilšir tužan zbog izostanka sa SP

Arsenalov vezista Džek Vilšir smatra da je za njega trebalo biti mesta u avionu za Rusiju, kao i da je ‘mogao imati veliki uticaj na igru Engleske’.

Vilšer (26), tj njegov izostanak, je, uz golmana Harta, najveće iznenađenje na spisku Gereta Sautgejta. Po sopstvenim rečima, cele sezone se osećao spremno, fizički snažno, i smatra da je pružao dobre partije.

„Mislim da nema potrebe da izgovorim… Užasno sam razočaran što neću biti na Svetskom prvenstvu. Smatram da sam trebao biti u timu. Međutim, moram da poštujem odluku selektora… Biću najveći navijač engleske reprezentacije u Rusiji“ – prokomentarisao je Vilšir za BBC.

Sautgejt je svoju odluku da vezistu izostavi sa spiska opravdao činjenicom da je on propustio dobar deo kvalifikacionog ciklusa zbog povreda, kao i da je zadovoljan igračima koji su igrali za Englesku tokom reprezentativnih pauza u novembru i martu (kada je ovaj bio u sastavu, ali nije dobio priliku da zaigra).

Selektori polako objavljuju spiskove reprezentacija koje će se naći na SP u Rusiji ovog leta. Za sada je poznato da će, što se Arsenalovih igrača tiče, tamo biti Mesut Ozil i Aleks Ivobi, dok će takmičenje zasigurno propustiti Loran Kosjelni (povreda), Aleksandar Lakazet (odluka selektora), Džek Vilšir (odluka selektora). Odluka